Formulari de contacte

FiSàhara 2014

dimecres, 14 de maig del 2014
Aquest passat 4 de maig ha conclòs la 11ª edició del festival de cinema als camps de refugiats del Sàhara.

El Festival Internacional de Cinema del Sàhara (FiSahara) és una iniciativa de la Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara). El seu objectiu és denunciar davant la comunitat internacional la situació que viu la població refugiada sahrauí i dur a terme propostes educatives i culturals a través del cinema.

El FiSahara és un dels pocs festivals de cinema que es realitza en un campament de refugiats, més concretament en Tinduf (Algèria), en la Wilaya de Dajla. El poble sahrauí, exiliat des de fa 38 anys, no troba massa oportunitats per mostrar la seva cultura ni per rebre la d'altres països. El FiSahara permet que aquestes es barregin per mitjà del cinema, actuant com una finestra al món i fent d'altaveu per denunciar la difícil situació en la qual viuen.

El projecte del FiSahara va néixer fa dotze anys amb la finalitat de dur a terme propostes educatives d'entreteniment, oci i cultura a través del cinema amb la finalitat de difondre la situació del poble sahrauí i donar una parcial solució a les necessitats detectades, referent a oci, activitats culturals i de formació audiovisual, entre la població de refugiats sahrauís dels campaments de Tinduf.

© Copyright 2014 - Associació Catalana d'Amics del Poble Saharaui Vallès Oriental